Hozzávalók:
- 250 g rizs (Ha lehet, rizottó rizs, de mással is működik, a képen látható ételnél én sem azt használtam. 🙂)
- 1 csomag zöld spárga
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldséges alaplé
- Só, bors
- 1/2 doboz kókusztejszín
- 3 ek. sörélesztőpehely + a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a rizst. Sózom, borsozom, majd 2 decinként hozzáadom az alaplevet. Mindig megvárom, amíg elfő a leve. Amikor már majdnem teljesen puha a rizs, hozzáadom a feldarabolt spárgát és a maradék alaplevet. Amikor a spárga és a rizs is megpuhult, illetve nagyrészt elfőtt a leve (a rizottó állaghoz egy kicsi kell, hogy maradjon), takarékra veszem, és hozzáadom a tejszínt, illetve a sörélesztő pelyhet. Hagyom egyet forrni, majd tálalom. 🙂
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂