Ez a színes gratin önmagában is megállja a helyét, de köretnek is kiváló. 🙂
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 édesburgonya
- 3 paradicsom
- 2 lilahagyma
- 1 doboz kókusztejszín
- 2+2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olíva olaj
- 1 csipet fehérbors
- 1 tk. petrezselyem
- Só ízlés szerint
- 100 g növényi sajt
- + petrezselyem és lilahagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
A zöldségeket vékony karikákra szeltem, majd olíva olajjal kikent sütőtálba helyeztem őket, sorba egymás után. 2 gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágtam, és a zöldségek tetejére tettem. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. Egy kanál olíva olajon a másik 2 gerezd fokhagymát megdinszteltem (alacsony lángon), majd ráöntöttem a kókusztejszínt. Sóztam, borsoztam, illetve beleszórtam a petrezselymet. A tejszínes szószt ráöntöttem a zöldségekre, majd a tetejére növényi sajtot reszeltem. Fedő nélkül 40 percig sütöttem. Tálalásnál petrezselymet és apróra vágott lilahagymát szórtam rá.
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂