Magyarként számomra toplistás étel a lecsó, gondolom, Ti is hasonlóképp vagytok vele. 🙂 A hagyományos változat elég zsíros, én viszont a zsírfogyasztásomat igyekszem minél alacsonyabban tartani, ezért elkészítettem az alakbarát változatot. A guténmentes tarhonya opcionális, amennyiben szeretnétek kevesebb szénhidráttal fogyasztani, természetesen elhagyható. 🙂
Hozzávalók:
- 1 ek. olíva olaj
- 8 paprika
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- Nekem most volt maradék 1/2 fej lilahagymám a hűtőben, így azt is felhasználtam.
- Só
- Fekete bors
- Folyékony füst
- 200 g gluténmentes tarhonya
Elkészítés:
A hagymákat felaprítottam, a paprikát karikára, a paradicsomot pedig apró kockákra vágtam. 1 ek. olíva olajon megdinszteltem a hagymákat, majd hozzádtam a paradicsomot, és hagytam egy kicsit pürésedni. Sóztam, borsoztam, illetve a folyékony füsttel is lepermeteztem. Ezután a paprikát is hozzáadtam, majd fedő alatt hagytam párolódni, néhányszor megkevertem. Ezalatt megfőztem a tarhonyát. Miután megpuhult a paprika, a leszűrt tarhonyát hozzákevertem a lecsóhoz.
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂