Sziasztok! 🙂 A növényi fasírtokkal sokat kisérletez(t)em, mert szerettem volna minden egyes hozzávalót én kiválasztani. Van a piacon sok vegán lehetőség, ha csak össze szeretnénk keverni a fasírtport a vízzel, majd kisütni. Szoktam is őket használni, mégis szerettem volna egy olyan receptet kikisérletezni, amiben semmi előre elkészített hozzávaló nincs, a zöldséget pedig kedvem szerint variálhatom.
A következőkben leírt kápia fasírt recept hamburger pogácsaként is kiválóan megállja a helyét, ha elkészítitek, látni fogjátok, hogy hasonló állagú. 🙂 Tálalhatjátok rizzsel, burgonyával, salátával, egyéb köretekkel, vagy akár szendvicsbetétként is fogyasztható. Ha kápia paprika helyett valami más zöldséget kívántok, helyettesítsétek bátran.
Hozzávalók:
500 g kápia paprika
100 g csicseri liszt
100 g zabpehely
1 nagy fej vöröshagyma (lilával is működik 🙂)
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
Só, bors ízlés szerint
Kakukkfű, oregano, bazsalikom (1-1 tk)
Elkészítés:
A kápia paprikát (vagy más zöldséget) megtisztítom, magjaitól megszabadítom, majd forrásban lévő vízben 3 percig főzöm. Lecsepegtetem, majd egy keverőtálba/turmixgépbe helyezem. Mellévágom a hagymát és a fokhagymát, majd az egészet összeturmixolom botmixer vagy turmixgép segítségével. Ügyelek rá, hogy ne érjen el teljesen krémes állagot, lehet egy kicsit durvább. Miután elkészült, hozzáadom a fűszereket, illetve a zabpelyhet, és jól összekeverem. Ezután a csicseri lisztet szórom rá, és azt is belekeverem a tésztába. A sütőt előmelegítem 200 fokra légkeverésen, megformázom a fasírtokat, majd egy tepsire helyezem őket. Előmelegített sütőben 15 percig sütöm.
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂