Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Mediterrán Kápia Fasírt/Hamburger Pogácsa

Mediterrán Kápia Fasírt/Hamburger Pogácsa

Mediterrán Kápia Fasírt/Hamburger Pogácsa

  Receptek

Sziasztok! 🙂 A növényi fasírtokkal sokat kisérletez(t)em, mert szerettem volna minden egyes hozzávalót én kiválasztani. Van a piacon sok vegán lehetőség, ha csak össze szeretnénk keverni a fasírtport a vízzel, majd kisütni. Szoktam is őket használni, mégis szerettem volna egy olyan receptet kikisérletezni, amiben semmi előre elkészített hozzávaló nincs, a zöldséget pedig kedvem szerint variálhatom.

A következőkben leírt kápia fasírt recept hamburger pogácsaként is kiválóan megállja a helyét, ha elkészítitek, látni fogjátok, hogy hasonló állagú. 🙂 Tálalhatjátok rizzsel, burgonyával, salátával, egyéb köretekkel, vagy akár szendvicsbetétként is fogyasztható. Ha kápia paprika helyett valami más zöldséget kívántok, helyettesítsétek bátran.

Hozzávalók:

500 g kápia paprika
100 g csicseri liszt
100 g zabpehely
1 nagy fej vöröshagyma (lilával is működik 🙂)
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
Só, bors ízlés szerint
Kakukkfű, oregano, bazsalikom (1-1 tk)

Elkészítés:

A kápia paprikát (vagy más zöldséget) megtisztítom, magjaitól megszabadítom, majd forrásban lévő vízben 3 percig főzöm. Lecsepegtetem, majd egy keverőtálba/turmixgépbe helyezem. Mellévágom a hagymát és a fokhagymát, majd az egészet összeturmixolom botmixer vagy turmixgép segítségével. Ügyelek rá, hogy ne érjen el teljesen krémes állagot, lehet egy kicsit durvább. Miután elkészült, hozzáadom a fűszereket, illetve a zabpelyhet, és jól összekeverem. Ezután a csicseri lisztet szórom rá, és azt is belekeverem a tésztába. A sütőt előmelegítem 200 fokra légkeverésen, megformázom a fasírtokat, majd egy tepsire helyezem őket. Előmelegített sütőben 15 percig sütöm.

Jó étvágyat! ❤

További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂

01 év veganizmus 🎂🙏 – Gondolatok, tapasztalatokRizstejszínes Gombás Spagetti 🍝

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • Természet(ellen)es szépség
  • Pizza Bianca ai Funghi – Fehér Pizza Gombával
  • Spenótos-tejszínes gnocchi újhagymával
  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva