Sziasztok! 🙂 Nagyon gyors, és nagyon egyszerű recept, fogadjátok szeretettel. A legtöbb időt a gomba tisztítása igényli, de bátran használhattok helyette előre szeletelt vagy konzerv gombát. Ez esetben 10 perces ebéd. 🙂
Hozzávalók:
- 500 g csiperke gomba
- 500 g durum spagetti, vagy ha gluténmentest szeretnétek, akkor bármilyen GM tészta
- 1 dl rizstejszín (ízlés szerint lehet több)
- 2 ek. olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors ízlés szerint
- 2 tk. kakukkfű
Elkészítés:
A gombát megtisztítom, majd 4 felé vágom a gombafejeket (szeletelni is lehet). A fokhagymát szintén megtisztítom, majd felszeletelem. A tésztát felteszem főni, ezalatt pedig egy serpenyőben felhevítem az olíva olajat. Hozzáadom a kakukkfüvet, és megvárom, amíg érezhető az aromája, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Hozzáadom a fokhagymát, majd a gombát is, és magas lángon megpirítom. Ezután lejjebb veszem a lángot. Sózom, borsozom, majd ráöntöm a rizstejszínt. Ha krémesebb állagú ételre vágysz, akkor érdemes 1 dl-nél nagyobb mennyiséget használni. Ezután hagyom egyet forrni, majd ha szükséges, utánfűszerezem. A tésztát leszűröm, majd hozzákeverem a gombás szószhoz. Máris tálalható. 🙂
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂