Sziasztok! 🙂 Ez a desszert nálunk az új kedvenc, véleményem szerint az ünnepi asztalon is megállja a helyét. 🎄 Sokféle módon variálható, kedvünkre ízesíthető. Bármilyen gyümölcs jól passzol hozzá, és akár rétegezhető is, nem feltétlenül csak a tetejére tehetjük. 🙂
Többször említettem már, hogy én magam nem számolom a grammokat, hozzávetőlegesen 80-10-10 arányban fogyasztok szénhidrátot, zsírt és fehérjét. Viszont ha valakinek fontos a ch-tartalom, akkor mindenképp vegye számításba, hogy a tápiókagyöngy ~84%-a szénhidrát.
Hozzávalók (4 adag):
50 g tápiókagyöngy
1,5 dl víz
3 dl kókusztej
30 g agavé szirup vagy más, édesítésre alkalmas alapanyag
1 kupak vanília aroma
Gyümölcs vagy zselatinmentes lekvár a tetejére (ha nem fontos, hogy vegán legyen, akkor természetesen használható zselatintartalmú lekvár is).
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt kimérem, majd egy lábasban felöntöm a vízzel. Negyed órát pihentetem, ezalatt felszívja a vizet. Hozzáadom a kókusztejet és a vanília aromát, majd lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett megfőzöm. Amikor elkészül, a fehér gyöngyöcskék átlátszóak lesznek, és ekkor már puding állagú. Desszertes pohárba kanalazom, majd a tetejére gyümölcsöt helyezek (a képen szárított eper került az egyikre, a másikra pedig csipkebogyó lekvár).
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂