Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Tápióka puding 🍓

Tápióka puding 🍓

Tápióka puding 🍓

  Receptek

Sziasztok! 🙂 Ez a desszert nálunk az új kedvenc, véleményem szerint az ünnepi asztalon is megállja a helyét. 🎄 Sokféle módon variálható, kedvünkre ízesíthető. Bármilyen gyümölcs jól passzol hozzá, és akár rétegezhető is, nem feltétlenül csak a tetejére tehetjük. 🙂
Többször említettem már, hogy én magam nem számolom a grammokat, hozzávetőlegesen 80-10-10 arányban fogyasztok szénhidrátot, zsírt és fehérjét. Viszont ha valakinek fontos a ch-tartalom, akkor mindenképp vegye számításba, hogy a tápiókagyöngy ~84%-a szénhidrát.

Hozzávalók (4 adag):

50 g tápiókagyöngy
1,5 dl víz
3 dl kókusztej
30 g agavé szirup vagy más, édesítésre alkalmas alapanyag
1 kupak vanília aroma
Gyümölcs vagy zselatinmentes lekvár a tetejére (ha nem fontos, hogy vegán legyen, akkor természetesen használható zselatintartalmú lekvár is).

Elkészítés:

A tápiókagyöngyöt kimérem, majd egy lábasban felöntöm a vízzel. Negyed órát pihentetem, ezalatt felszívja a vizet. Hozzáadom a kókusztejet és a vanília aromát, majd lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett megfőzöm.  Amikor elkészül, a fehér gyöngyöcskék átlátszóak lesznek, és ekkor már puding állagú. Desszertes pohárba kanalazom, majd a tetejére gyümölcsöt helyezek (a képen szárított eper került az egyikre, a másikra pedig csipkebogyó lekvár).

Jó étvágyat! ❤

További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂

0Rizstejszínes Gombás Spagetti 🍝Sokhagymás édesburgonya árpával vagy önmagában köretként 🍠

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • Vegán tejfölös gombapörkölt
  • Petrezselymes spagetti sült csiperkével
  • Természet(ellen)es szépség
  • Pizza Bianca ai Funghi – Fehér Pizza Gombával
  • Spenótos-tejszínes gnocchi újhagymával
  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva