Hideg téli esték tökéletes felmelegítője. 🙂
Hozzávalók (2 adag):
2 nagy édesburgonya
1 konzerv vörösbab
5-6 aszalt paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
1 tk koriander (zöld)
5-6 mentalevél
Sörélesztő pehely vagy vegán sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan megmosom, majd fedő alatt 25-30 percig főzöm héjában. A hagymát felaprítom, a fokhagymát megtisztítom. Az aszalt paradicsomot apró darabkákra vágom. A hagymát olíva olajon megdinsztelem (nem baj, ha kicsit meg is barnul), hozzáadom fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát, és pár percig együtt dinsztelem őket. Ráöntöm a babot és az aszalt paradicsomot. Fűszerezem, 3-4 percig forgatom, majd leveszem a tűzről. Miután az édesburgonyák megfőttek, leöntöm róluk a meleg vizet, hideg vízzel áthűtöm, majd megtörlöm őket. Hosszában félbevágom, majd a héjától számítva 1 centit meghagyva, kivágom a belsejét. A kivágott részt felkockázom, és hozzáadom a babos töltelékhez. A hajókat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetem, és megtöltöm őket a kész töltelékkel. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Ha szeretnél rá sajtot tenni, akkor az utolsó 10 percben helyezd rá. Amennyiben sörélesztő pehellyel szeretnéd, azt elég a tálalásnál rászórni.
TIPP: A töltelék maradékához főztem két adag rizst, így még egy étkezés megoldva. 🙂
Jó étvágyat! ❤
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂