Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Édesburgonya hajó 🍠⛵

Édesburgonya hajó 🍠⛵

Édesburgonya hajó 🍠⛵

  Receptek

Hideg téli esték tökéletes felmelegítője. 🙂

Hozzávalók (2 adag):

2 nagy édesburgonya
1 konzerv vörösbab
5-6 aszalt paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
1 tk koriander (zöld)
5-6 mentalevél
Sörélesztő pehely vagy vegán sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan megmosom, majd fedő alatt 25-30 percig főzöm héjában. A hagymát felaprítom, a fokhagymát megtisztítom. Az aszalt paradicsomot apró darabkákra vágom. A hagymát olíva olajon megdinsztelem (nem baj, ha kicsit meg is barnul), hozzáadom fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát, és pár percig együtt dinsztelem őket. Ráöntöm a babot és az aszalt paradicsomot. Fűszerezem, 3-4 percig forgatom, majd leveszem a tűzről. Miután az édesburgonyák megfőttek, leöntöm róluk a meleg vizet, hideg vízzel áthűtöm, majd megtörlöm őket. Hosszában félbevágom, majd a héjától számítva 1 centit meghagyva, kivágom a belsejét. A kivágott részt felkockázom, és hozzáadom a babos töltelékhez. A hajókat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetem, és megtöltöm őket a kész töltelékkel. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Ha szeretnél rá sajtot tenni, akkor az utolsó 10 percben helyezd rá. Amennyiben sörélesztő pehellyel szeretnéd, azt elég a tálalásnál rászórni.

TIPP: A töltelék maradékához főztem két adag rizst, így még egy étkezés megoldva. 🙂

Jó étvágyat! ❤

További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra. 🙂

0Sokhagymás édesburgonya árpával vagy önmagában köretként 🍠Fahéjas-Szilvás Ropogós Müzli Finomított cukor nélkül

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • Természet(ellen)es szépség
  • Pizza Bianca ai Funghi – Fehér Pizza Gombával
  • Spenótos-tejszínes gnocchi újhagymával
  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva