Sziasztok! 🙂
Fogadjátok szeretettel a Kisfiam születése előtti utolsó receptemet, ami a ChefGomba jóvoltából készülhetett el. Hamarosan megérkezik hozzánk a Családunk 5. tagja, Márk 👼🏻, és a születése után egy kis ideig nem fogok jelentkezni, a családra szeretnék koncentrálni. ❤️ Ezalatt az idő alatt válogassatok bátran itt, a honlapon lévő receptek közül, illetve ha a főzés👩🍳 helyett inkább a mozgást🤸♀️választanátok, akkor a YouTube csatornámon (Etter Andrea Életmód) lévő edzővideók 🎥 között is tudtok szemezgetni. 🙂
Szeretettel ❤️ Andi
Hozzávalók:
250 g ChefGomba Barna Baby Csiperkegomba
250 g ChefGomba Fehér Baby Csiperkegomba
3 gerezd fokhagyma
2 ek. szójaszósz
2 ek. agavé szirup vagy méz, ha fogyasszátok
1 ek. víz
2 ek. olíva olaj
1 ek. vegán vaj
200 g vöröslencse tészta
Korianderzöld a tálaláshoz
Elkészítés:
A gombákat megmosom, szárazra törlöm, a száruk legvégét levágom, majd a nagyobb darabokat félbe is vágom. A kisebb darabok maradhatnak egészben. A fokhagymát felszeletelem, a szójaszószt pedig összekeverem az agavé sziruppal és a vízzel.
Olíva olajon kissé megpirítom a gombát, majd hozzáadom a vegán vajat és a fokhagymát. Közben felteszem főni a vöröslencse tésztát (4-5 perc a főzési ideje).
Amikor jól átsült a gomba, ráöntöm a szójaszószos keveréket, és néhány percig magas lángon átforgatom.
A tésztát leszűröm, átmosom, majd hozzáadom a gombához.
Korianderzölddel tálalom (legjobb a friss, nekem sajnos csak szárított volt kéznél).
Jó étvágyat! ❤️
További vegán tartalmakért látogassatok el Instagram vagy Facebook oldalamra.