Szeretitek a lepényt? 🙂 A tányéromon Violife sajttal és Pápai vegán felvágottal töltött csicserilepényt láttok. Ez a fogás szerintem reggelinek, ebédnek és vacsorának is megállja a helyét. 🙂
Hozzávalók:
75 g csicseri liszt
1/2 tk. fekete só
1 tk bazsalikom (elhagyható vagy ki is váltható)
Kevés víz
2 szelet vegán felvágott
3 csík (ha tömb) vagy 2 szelet vegán sajt
Friss zöldségek a tálaláshoz
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit (cs.liszt, fekete só, bazsalikom) összekeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Egy palacsintasütőben 1 ek. olíva olajat felhevítek, majd ráöntöm a sűrű tésztát. Egy kanál segítségével eldolgozom, hogy az egész palacsintasütőt kitöltse, majd az egyik oldalára fektetem a vegán felvágottat és a vegán sajtot. Közepes lángon sütöm. Lefedem, majd amikor már szinte teljesen átsült, félbehajtom, kicsit megnyomkodom, majd visszateszem rá a fedőt kb fél percre. Figyelni kell, hogy az alja kicsit megbarnuljon, de ne égjen le! Megfordítom, és ekkor már fedő nélkül sütöm további fél percig. Miután elkészült, kettévágom, és rögtön tálalom (így a sajt még folyós 🙂). Friss zöldségeket kínálok mellé.
Jó étvágyat! ❤️