Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Töltött csicserilepény reggelire, ebédre vagy vacsorára 🙂

Töltött csicserilepény reggelire, ebédre vagy vacsorára 🙂

Töltött csicserilepény reggelire, ebédre vagy vacsorára 🙂

  Receptek

Szeretitek a lepényt? 🙂 A tányéromon Violife sajttal és Pápai vegán felvágottal töltött csicserilepényt láttok. Ez a fogás szerintem reggelinek, ebédnek és vacsorának is megállja a helyét. 🙂

 

Hozzávalók:

75 g csicseri liszt
1/2 tk. fekete só
1 tk bazsalikom (elhagyható vagy ki is váltható)
Kevés víz
2 szelet vegán felvágott
3 csík (ha tömb) vagy 2 szelet vegán sajt
Friss zöldségek a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit (cs.liszt, fekete só, bazsalikom) összekeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Egy palacsintasütőben 1 ek. olíva olajat felhevítek, majd ráöntöm a sűrű tésztát. Egy kanál segítségével eldolgozom, hogy az egész palacsintasütőt kitöltse, majd az egyik oldalára fektetem a vegán felvágottat és a vegán sajtot. Közepes lángon sütöm. Lefedem, majd amikor már szinte teljesen átsült, félbehajtom, kicsit megnyomkodom, majd visszateszem rá a fedőt kb fél percre. Figyelni kell, hogy az alja kicsit megbarnuljon, de ne égjen le! Megfordítom, és ekkor már fedő nélkül sütöm további fél percig. Miután elkészült, kettévágom, és rögtön tálalom (így a sajt még folyós 🙂). Friss zöldségeket kínálok mellé.

Jó étvágyat! ❤️

0Szoptatás világnapja alkalmából – Kudarcok és sikerek a gyermekeim anyatejes táplálásábanBack in track – avagy mozgás 3 gyerek mellett

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • Természet(ellen)es szépség
  • Pizza Bianca ai Funghi – Fehér Pizza Gombával
  • Spenótos-tejszínes gnocchi újhagymával
  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva