Ez egy picit időigényesebb recept, mint amiket általában írni szoktam, de úgy érzem, megéri – ráfordított idő és energia. 🙂
Hozzávalók:
6 db ChefGomba óriás csiperkegomba
250 g magyaros növényi fasírtpor (általában ekkora kiszerelésben kapható, nekem maradt belőle a gombatölteléken kívül)
250 ml víz (a fasírtporhoz)
A panírozáshoz:
3-4 evőkanál csicseriborsóliszt
1 tk fekete só
1 csipet só és bors
Víz
100-150 g zabdara (inkább érzésre)
Kókuszolaj a sütéshez
Körethez:
Jégsaláta
Koktélparadicsom
Olíva olaj
Citrom
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítottam. A nyers fasírtot a leírás szerint elkészítettem, majd beletöltöttem a gombafejekbe.
A panírozáshoz:
A csicseriborsólisztet összekevertem fekete sóval (ettől lesz tojás íze), majd sóztam és borsoztam, végül annyi vizet adtam hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ez így egyben a ‘liszt+tojás’.
Zsemlemorzsa helyett zabdarát használtam.
Egy magas falú serpenyőben kókuszolajat hevítettem. Fontos, hogy annyi olaj kerüljön a serpenyőbe, amennyi ellepi a gombákat. Így tud teljesen átsülni.
A töltött gombafejeket bepaníroztam, majd a forró olajba helyeztem.
Néhány perc alatt elkészültek, ekkor papírtörlővel fedett tányérra tettem őket, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni, majd salátával tálaltam.
Jó étvágyat! ❤️