Utolsó pillanatra hagytuk a Húsvéti bevásárlást, ami éppen ezekben a percekben (csütörtök este 7) zajlik a Férjem és a középső Kisfiam által. Eléggé ki volt fosztva a hűtőnk, úgyhogy abból dolgoztam, ami volt itthon. Kisütöttem 2 blokk tofut, és úgy gondoltam, hogy az ebédre főzött krumplifőzeléknek csodás kiegészítője lesz. Ekkor jött a meglepetés: a Nagyfiam (7,5 éves) megette az egészet. 👀 Na jó, maradt tegnapról basmati rizs, illetve némi zöldség is fellelhető a hűtőben. Így született meg ez a rizssaláta recept, amit jó szívvel ajánlok Nektek.
Hozzávalók:
~1/2 bögre főtt rizs
1 marék bebispenót
1/2 kápia paprika
3-4 aszalt paradicsom
4-5 szem fekete olíva
Öntet:
1 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál agavé szirup
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
Olajat nem adtam hozzá, mert az aszalt paradicsom eleve olajban állt.
A zöldségeket felaprítottam, majd hozzáadtam a rizshez. Az öntetet kikevertem, ráöntöttem a rizses zöldségre, majd jó alaposan összekevertem az egészet. Színes, izgalmas, frissítő, ugyanakkor tartalmas nyári köret született.
Egészségetekre! ❤️