Most egy történettel kezdeném. 🙂 Számomra a legkedvesebb receptek mindig spontán, intuitívan születnek. Immár ez is közéjük tartozik. Sebi Esztergomban nyaralt a héten, pénteken mentünk érte, és tegnap, vagyis szombat este értünk haza. Gyorsan átpörgettem a fejemben, hogy mik vannak itthon a vasárnapi ebédhez, majd amikor bementünk a szupermarketbe, a legnagyobb nyugalommal közöltem a Családommal, hogy rizstejen kívül semmit sem kell venni. Az esténket még megspékelte egy vaklárma, miszerint elhagytam a kulcsomat, így a hűtő ellenőrzése elmaradt. Eljött a ma reggel, és döbbenten eszméltem rá, hogy amikben én biztos voltam, hogy a hűtőben pihennek, sehol sincsenek (ennyi gyerek mellett előfordul olykor egy-egy ilyen blackout 🙈). Akkor most mi legyen? Az, ami elég sokszor, vagyis abból dolgozunk, ami van. Marinált tofu, vöröshagyma és kb 10 szem fonnyadt újburgonya. Nem is gondolkoztam, csak nekiláttam főzni, és amikor elkészült, nyugtáztuk a Férjemmel, hogy tulajdonképpen ez most egy brassói lett. Próbáljátok ki, remélem, Nektek is örömötökre és egészségetekre szolgál majd. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
1 blokk marinált tofu (Lidl)
3 fej vöröshagyma
10-12 szem újburgonya (aprók voltak nekem)
1 ek szójaszósz
Só, bors, füstölt paprika
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, majd sós vízben felteszem főni. Nem kell túl puhára, mert utána még pirítani is fogom, ha lehet, ne essen szét. Ez forrástól számítva kb 5-8 perc főzési idő, de figyelni kell.
Amíg a burgonya fő, a vöröshagymákat megtisztítom, majd negyedelem. Olívaolajat hevítek, és rádobom a hagymát. Rétegeire fog esni.
Eközben felkockázom a tofut, és egy másik serpenyőben, kevés olajjal, szójaszósszal kisütöm.
A burgonya közben elkészült. Leszűröm, majd rádobom a hagymára. Borsozom, és együtt pirítom őket. Amikor a tofu is kész, azt is hozzáadom, megszórom füstölt paprikával, és együtt forgatom őket alacsony lángon. A paprika miatt nagyon kell vigyázni, nehogy leégjen, mert akkor az étel keserű lesz.
Tálaláshoz javaslok valamilyen savanyúságot. Nekünk sajnos nem volt itthon, de ha lett volna, kovászos uborkával ettük volna. 🙂
Jó étvágyat! ❤️