Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Sörélesztőbundás zöldségek & Ráadás tésztaszósz

Sörélesztőbundás zöldségek & Ráadás tésztaszósz

Sörélesztőbundás zöldségek & Ráadás tésztaszósz

  Receptek

Sziasztok! Vasárnap óta tervezem ezt a bejegyzést, ma végre sikerült időt szánnom rá. Szombaton kaptam egy gyönyörűséges házi cukkinit a Barátnőmék kertjéből. 💚 Pár hónapja szemeztem már a rizslisztbe forgatott, sült cukkini hasábokkal, így elérkezettnek láttam az időt, hogy én is kipróbáljam.

Végül úgy döntöttem, hogy rizsliszt helyett sörélesztő pehelyben forgatom meg, így a CH is alacsonyabb, sajtos ízt is ad, illetve a maradék sörélesztő pehelyből tudok készíteni tésztaszószt. Volt még itthon egy karfiolom is, őt is bevettem a buliba.

 

Hozzávalók:

1 cukkini

1 karfiol

Kb 50 g sörélesztő pehely

Só, bors

1/2 tk kurkuma

2 tk szárított oregano

Természetesen bármilyen fűszerrel variálható, semmi sem elemi értékű a leírtak közül. 🙂

 

Elkészítés:

🔸 A sütőt előmelegítem 200 fokra, légkeveréssel.

🔸A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, majd forrásban lévő vízben kb 3 percig főzöm.

Ezt két okból tartottam fontosnak. Egyrészt a karfiol nehezebben puhul, mint a cukkini, így azonos idejű sütéssel nem érhető el ugyanaz az eredmény. Másrészt pedig a sörélesztő pehely nedves felületen tud tapadni. A cukkininél ez nem gond, a karfiol viszont önmagában száraz, így erre is megoldást nyújt az előfőzés.

🔸 A cukkinit szintén megmosom, majd kb 5 cm hosszú hasábokra vágom.

🔸 A sörélesztő pehelybe belekeverem a fűszereket.

🔸 A cukkinit és a leszűrt karfiolt beleforgatom a fűszeres sörélesztő pehelybe, majd sütőpapírral bélelt tepsin a sütőbe helyezem őket.

🔸 Amikor pirulnak, kiveszem őket. Frissen, melegen tálalom.

Nálunk köretként került az asztalra, de önmagában is megállja a helyét mártogatósok, krémek mellé. 10 perc alatt elfogyott, nagy sikere volt. Remélem, Nektek is ízleni fog. 🙂

És a ráadás: A Tésztaszósz 🍝

 

Hozzávalók:

Maradék fűszeres sörélesztő pehely

2 burgonya

1 hagyma

1 dl növényi tejszín

 

Elkészítés:

Mivel zöldségeket forgattam a sörélesztő pehelybe, bátran felhasználtam tésztaszósz alapjaként. Főztem mellé 2 db burgonyát és egy hagymát, majd kevés főzővízzel együtt, 1 dl növényi tejszínnel leturmixoltam az egészet. Kóstolás után javaslom sózni, utánfűszerezni, ha szükséges. Ezt el is lehet tenni, nem kell rögtön felhasználni. Amikor a tésztát főzitek hozzá, a tészta főzővizével tudjátok még krémesíteni. 🙂

 

Szeretettel ❤️

Andi

0Vegán brassóiTépett laskagomba – vegán pulled pork

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
  • Rántott gomba tojás nélkül, jázmin rizzsel, vegán tartárral
  • 108.hu Életmód Magazin
  • Bounty Torta 🥥🍫
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva