Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Tépett laskagomba – vegán pulled pork

Tépett laskagomba – vegán pulled pork

Tépett laskagomba – vegán pulled pork

  Receptek

A pulled pork azt hiszem, sokak kedvence. Bár régebben is, amikor még nem voltam vegán, inkább szárnyasokat fogyasztottam, de a pulled pork ízvilága és textúrája mindig is csábító volt. Elkezdtem kísérletezni laskagombával, és ismét megbizonyosodtam róla, hogy a legtöbb ételt el lehet készíteni növényi alapon is. A fűszerezés az esszenciája. Szeretem a tépett laskában,  hogy széles körben fogyasztható, szendvicsben,  tortillában,  köret mellé, salátában, vagy akár csicserilepényben, ahogy én is készítettem most.

Hozzávalók:

300 g ChefGomba Laskagomba
2 ek olíva olaj
1 ek steak fűszersó
1 ek füstölt paprika

Elkészítés:

A gombáról a keményebb tönköket levágom, majd megmosom. Sokan nem mossák a laskagombát, csak áttörlik, én mindig megmosom, majd alaposan szárazra törlöm. Az olíva olajat összekeverem a fűszersóval és a füstölt paprikával, pácot készítek. A száraz gombákat hosszában csíkokra tépkedem, majd beleforgatom a pácba. A legjobb, ha órákon át pihen a pácban. Nekem most nem volt erre időm (déjà vu-m van 🙈), rögtön sütöttem, így is működik a recept. 🙂 Egy serpenyőt felhevítek, és nem maximumon, de magas lángon pirulásig sütöm a gombát. Olaj már nem kell, elég, ami a pácban van. A képen látható, milyen színt javaslok elérni. Nincs rajta semmi filter,  ilyen volt a színe a valóságban is. Ha jól átsült, akkor omlós, puha lesz. Ha nem eléggé, akkor kicsit rágós lehet, ezért érdemes kívárni az idejét.

Ahogy a bevezetőben is írtam, most csicserilepénybe töltöttem. Megkentem a lepény alját vegán tejföllel (lehet fokhagymás, nekem a gombán lévő fűszer miatt nem hiányzott már), vágott salátát és gombát helyeztem rá, majd összetekertem. Instagramon a ChefGomba fül alatt megtaláljátok az elkészítés lépéseit. 🙂

Jó étvágyat! ♥️

Szeretettel,

Andi

0Sörélesztőbundás zöldségek & Ráadás tésztaszószTejszínes gombaszósz sült tempeh-vel és parmezános burgonyapürével

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
  • Rántott gomba tojás nélkül, jázmin rizzsel, vegán tartárral
  • 108.hu Életmód Magazin
  • Bounty Torta 🥥🍫
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva