A pulled pork azt hiszem, sokak kedvence. Bár régebben is, amikor még nem voltam vegán, inkább szárnyasokat fogyasztottam, de a pulled pork ízvilága és textúrája mindig is csábító volt. Elkezdtem kísérletezni laskagombával, és ismét megbizonyosodtam róla, hogy a legtöbb ételt el lehet készíteni növényi alapon is. A fűszerezés az esszenciája. Szeretem a tépett laskában, hogy széles körben fogyasztható, szendvicsben, tortillában, köret mellé, salátában, vagy akár csicserilepényben, ahogy én is készítettem most.
Hozzávalók:
300 g ChefGomba Laskagomba
2 ek olíva olaj
1 ek steak fűszersó
1 ek füstölt paprika
Elkészítés:
A gombáról a keményebb tönköket levágom, majd megmosom. Sokan nem mossák a laskagombát, csak áttörlik, én mindig megmosom, majd alaposan szárazra törlöm. Az olíva olajat összekeverem a fűszersóval és a füstölt paprikával, pácot készítek. A száraz gombákat hosszában csíkokra tépkedem, majd beleforgatom a pácba. A legjobb, ha órákon át pihen a pácban. Nekem most nem volt erre időm (déjà vu-m van 🙈), rögtön sütöttem, így is működik a recept. 🙂 Egy serpenyőt felhevítek, és nem maximumon, de magas lángon pirulásig sütöm a gombát. Olaj már nem kell, elég, ami a pácban van. A képen látható, milyen színt javaslok elérni. Nincs rajta semmi filter, ilyen volt a színe a valóságban is. Ha jól átsült, akkor omlós, puha lesz. Ha nem eléggé, akkor kicsit rágós lehet, ezért érdemes kívárni az idejét.
Ahogy a bevezetőben is írtam, most csicserilepénybe töltöttem. Megkentem a lepény alját vegán tejföllel (lehet fokhagymás, nekem a gombán lévő fűszer miatt nem hiányzott már), vágott salátát és gombát helyeztem rá, majd összetekertem. Instagramon a ChefGomba fül alatt megtaláljátok az elkészítés lépéseit. 🙂
Jó étvágyat! ♥️
Szeretettel,
Andi