Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Tejszínes gombaszósz sült tempeh-vel és parmezános burgonyapürével

Tejszínes gombaszósz sült tempeh-vel és parmezános burgonyapürével

Tejszínes gombaszósz sült tempeh-vel és parmezános burgonyapürével

  Receptek

Ez a recept most nem 10 perces, de cseppet sem bántam meg, hogy rászántam az időt. Szerintem Ti sem fogjátok. 🙂

Hozzávalók:

A tempeh-hez:

250 g tempeh
2 ek kókuszolaj
1 ek szójaszósz

A szószhoz:

600 g gomba vegyesen (nálam ChefGomba Barna Csiperke és Grill Champignon)
2 ek vegán vaj
1 ek olíva olaj
3 fej fokhagyma
2 tk kakukkfű
2 tk rozmaring
3 dl növényi tejszín
1,5 ek burgonyakeményítő
1 csokor petrezselyem

A burgonyapüréhez:

5-6 szem nagyobb burgonya
1 dl növényi tejszín
2-3 ek vegán parmezán

 

Elkészítés:

A gombát megmosom, alaposan megtörlöm, majd félreteszem,  amíg a burgonyát előkészítem (addig is tovább szárad).
A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom, majd sós vízben felteszem a tűzre. Erről egy ideig le is van a gond, pont elég lesz a főzési idő a gomba elkészítésére.

A gombát felszeletelem. Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olíva olajat és a vajat, majd hozzáadom a kakukkfüvet, a rozmaringot és a préselt fokhagymát. Alacsony lángon tartom, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Néhány perc múlva rádobom a gombát, és időnként megkeverve hagyom, hogy a gomba átsüljön. Pirítani nem kell, mellékelek egy képet, hogy lássátok, mikor mehet rá a tejszín. Ezalatt fél dl tejszínnel kikeverem a burgonyakeményítőt, ez lesz a habarás. Amikor a gomba elkészült, hozzáadom a megmaradt 2,5 dl tejszínt. Sózom, borsozom. Néhány percig kevergetem, majd behabarom.
A szósz el is készült, félreteszem.

A burgonya is megfőtt időközben,  leszűröm,  majd burgonyanyomóval átdolgozom. Hozzáadom a vegán parmezánt és a növényi tejszínt, sózom, majd az egészet összedolgozom. A püré is kész. 🙂

Most következik a tempeh. Felszeletelem, majd kókuszolajon, egy kevés szójaszósszal aranybarnára sütöm.

Nem maradt más hátra, minthogy a friss illatos petrezselymet megmossam, és durvára vágjam. Petrezselyemre csak a tálaláshoz lesz szükség.

Amikor mindennel elkészültem, tálalom.

Jó étvágyat! ❤️

Szeretettel,

Andi

0Tépett laskagomba – vegán pulled porkGombafasírt

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
  • Rántott gomba tojás nélkül, jázmin rizzsel, vegán tartárral
  • 108.hu Életmód Magazin
  • Bounty Torta 🥥🍫
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva