Ezt a tortát utoljára akkor készítettem el, amikor még Esztergomban laktunk, és egyszer-egyszer rendelésre is sütöttem (ezt egyébként nem is kell sütni 🙂). A Férjem egyik kedvence – innen nézve elég nagy szégyen, hogy 3 éve készült az utolsó. 🙈 Néhány nappal ezelőtt emlékeztetett rá, hogy Ő ezt mennnnnyireeee nagyon szereti. Ma összeszedtük magunkat az ApróCsapatommal, és elkészítettük, mire hazaért.
Hozzávalók 12 szelethez:
500 g köles
1,5 liter kókusztej
250 g nádcukor (eritrittel is működik, korábban én is azzal készítettem)
1 ek vanília por (elhagyható)
100 g kókuszreszelék
2 tábla étcsokoládé (vegán)
2 ek vegán vaj
Elkészítés:
A kölest folyóvíz alatt, alaposan átmosom. Miután ez megtörtént, egy lábasba helyezem, és a cukorral, vaníliával, kókuszreszelékkel, kókusztejjel felteszem főni. Lassú lángon főzöm, amíg teljesen átfő. Gyakran kell kevergetni, mert könnyen letapad. Amint elkészült, egy sütőpapírral kibélelt tortaformába átszedem, egyenletesen eloszlatom, a tetejét simára egyengetem.
A csokoládét a vajjal együtt gőz fölött megolvasztom, ráöntöm a kókuszos kölesre, majd tetszés szerint eloszlatom rajta. Fogyasztás előtt hűtőbe teszem 2 órára a könnyebb szeletelhetőség érdekében.
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi