Az utóbbi hetekben elég sok, fejtörést okozó feladat gyűlt össze a gyermekek kapcsán, ami olyannyira megviselt, hogy az elmúlt 1 hónapban harmadszor betegedtem le. Nagyon vágytam valami (Lélek)melengető ételre, ami egy kicsit helyreállít minden síkon. Így született meg ez a curry. Szeretettel ajánlom Nektek is. 🙂
Hozzávalók:
1 ek kókuszolaj
2 ek reszelt friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv paradicsom
1 nagy édesburgonya (2 ököl méretű)
250 g főtt, felezett mungóbab – külön főztem, négyszeres mennyiségű vízben, nem sóztam
2 tk só
150 ml natúr növényi tejszín (Schlagfix) vagy kókusztejszín
2 ek burgonyakeményítő
2 tk garam masala
Fél citrom leve
Elkészítés:
A mungóbabot folyóvíz alatt, alaposan átmostam, majd négyszeres mennyiségű vízben feltettem főni.
Az édesburgonyát meghámoztam, megmostam, majd felkockáztam. A kókuszolajat alacsony lángon hevítettem, majd hozzáadtam a gyömbért és a préselt fokhagymát. Ügyeltem rá, hogy a fokhagyma ne égjen le, ezért fontos az alacsony láng. Amikor már az illatuk bejárta a konyhát, hozzádtam a paradicsomot és az édesburgonyát, majd felöntöttem vízzel. A mennyiségnél számításba vettem, hogy még a mungóbabot is hozzá fogom keverni, így nem csupán annyi vizet öntöttem hozzá, hogy ellepje az édesburgonyát. Megsóztam, majd magasabb fokozatra állítva, lefedve puhára főztem a zöldséget. Ezalatt a mungóbab is elkészült. Egyszerűen hozzákanalaztam a curryhez, majd készítettem egy tejszínes-burgonyakeményítős habarást, és azzal krémesítettem. Végül garam masalával és citrommal ízesítettem. Tricolor quinoával tálaltam.
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi