Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Arab ízvilágú sült padlizsán

Arab ízvilágú sült padlizsán

Arab ízvilágú sült padlizsán

  Receptek

Sziasztok! 🙂 Készítettem ma arab ízvilágú sült padlizsánt. Gondoltam, megosztom Veletek, mert annyira egyszerű, és annyira nagyszerű! 🤩 Alapvetően nem szoktam készíteni padlizsánt, nem rajongok a textúrájáért, viszont a hummusbarban kapható padlizsán szeleteket nagyon szeretem. Itthon volt már egy hete egy szép darab, és arra várt, hogy végre elkészítsem. Inspirálódva az említett étterem által, igyekeztem valami hasonlót reprodukálni. Fűszeresebben készítettem, és a szeletek is vastagabbak. Ezt csak azért írom le, hogy ha esetleg valaki elkészíti, és ugyanazt az élményt várja, ne tegye. 🙂 Viszont nagyon jó szívvel ajánlom Nektek. Egy egyszerű hétköznapi vacsorát is könnyen feldob. Látványos és sokrétűen tálalható. Szendvics feltétként, hummusz mellé, köretként, pizzára, lepényre, és még sorolhatnám.

Hozzávalók:

1 padlizsán
2 ek olíva olaj
2 tk arab fűszerkeverék (én Gréta Tündérpor Ezeregy éjszakát használok, szerintem fantasztikus)
Só

Elkészítés:

A padlizsánt megmosom, majd hosszában, fél centis szeletekre vágom. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kikeverem a pácot az olajból, sóból és a fűszerkeverékből. A padlizsán szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, beirdalom, majd egy szilikonecset segítségével rákenem a pácot. 30 percig sütöm. Ennyire egyszerű. 🙂

Jó étvágyat! ❤️

Szeretettel,

Andi

1108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és ReceptekKarácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
  • Rántott gomba tojás nélkül, jázmin rizzsel, vegán tartárral
  • 108.hu Életmód Magazin
  • Bounty Torta 🥥🍫
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva