Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)

Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)

Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)

  Receptek

Ha szeretitek az omlós kekszet, a fahéj és a gyömbér ízét, ezt mindenképp próbáljátok ki. A fűszerek természetesen szabadon választhatók, felcserélhetők. Ebben a változatban kellemesen, lágyan érződik a gyömbér és a fahéj íze. Ha erőteljesebb ízeket kedveltek, bátran lehet a megadott mennyiségnél többet hozzáadni. Ez egy hasonló alaprecept, mint a 3 összetevős zabsütimé (Receptért kattints IDE ). Csak a képzelet szab határt. 🙂 Lehet vaníliás, kakaós, mandulás, akár 2 keksz közé töltelék is tehető.

Tipp: Beszereztem ma az ikeában egy szívecskés szilikonos sodrófát (a szilikon ráhúzható a sodrófára). Annak segítségével készítettem el a keksz dekor felületét. Előtte egy egyszerű sodrófával nyújtottam ki a tésztát. Tehát ebben az esetben 2 sodrófára van szükség, illetve egy pohárra a szaggatáshoz. 🙂

Hozzávalók:

175 g zabpehelyliszt
175 g barnarizsliszt
100 g tápiókakeményítő
1/2 tk gyömbér por
1/2 tk őrölt fahéj
180 g vegán vaj (hideg)
100 g nádcukor vagy más édesítő
5-6 evőkanál víz (hideg)
Gluténmentes liszt a nyújtáshoz (zabpehely/barnarizs)

20-22 db 8 cm átmérőjű keksz elkészítéséhez elég ez a mennyiség.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, légkeveréses programon. A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, majd kisebb kockákra vágtam a vegán vajat, és a vízzel együtt az egészet összegyúrtam.

A sima felületű sodrófával ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a szívecskéssel még egyszer rányújtottam. Ekkor már csak a minta volt a lényeg, nem a lapítás. 🙃 Ezután a pohár segítségével kiszaggattam. (Itt az E/1 nem állja meg a helyét, a 2 Nagyfiam egymással versengve segített. Ezt szerintem el tudjátok képzelni: “- Én jövök! – Nem, én jövök! – Mondooom, hogy ÉN JÖVÖK!” Éljen az áhítat!) A kapott kör alakú kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem, majd 8-10 perc alatt készre sütöttem.

Fontos! Várjátok meg, amíg kihűl, mert melegen úgy szétesik, mint a kinetikus homok. Nem vicc. 🙃

Jó étvágyat! ❤

Szeretettel,

Andi

2Arab ízvilágú sült padlizsánTávol a természettől

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
  • Rántott gomba tojás nélkül, jázmin rizzsel, vegán tartárral
  • 108.hu Életmód Magazin
  • Bounty Torta 🥥🍫
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva