Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
  • Kezdőlap
  • Rólam
  • Galéria
  • Blog
  • Vlog
  • Receptek
  • Kapcsolat
  •  
  •  
  •  

Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello

Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello

Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello

  Receptek

Sziasztok! 🙂

Tegnap sikeresen levizsgáztam (🥳), így végre visszatértem a kedvenc színhelyemre, a konyhába. Óriás portobellót töltöttem, majd a család számára hamburger zsemlében tálaltam, én pedig saláta ágyon fogyasztottam. A képen látható zsemle nem vegán, de természetesen vegán péáruval is elkészíthető.

Hozzávalók:

4 db Chefgomba Óriás Portobello
4 dl vegán tejföl
200 g vegán sajt
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
1 tk só

Elkészítés:

Először a tölteléket készítem el. A sajtot lereszelem, összekeverem a tejföllel és a préselt fokhagymával. A petrezselymet felaprítom, azt is hozzáadom, végül sózom, és az egész krémet alaposan elkeverem. Hagyom összeérni az ízeket, amíg a gombákat előkészítem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra, alsó-felső sütés programon.
A gombák tönkjét eltávolítom, majd a fejeket megmosom, és szárazra törlöm. Megtöltöm  a sajtos tejfölös krémmel, majd egy sütőpapírral bélelt sütőtálba helyezem őket. 25 perc alatt készre sütöm. (Sütőtől függően változhat a sütési idő.)

Ha hamburgerként tálalom: a zsemléket félbevágom, majd mindkét belső oldalát aranybarnára sütöm serpenyőben. Ezután ráhelyezek római salátát, a gombát, egy szelet lilahagymát, végül pedig a zsemle tetejét. Szószt nem tettem bele, mivel a gomba tölteléke önmagában elég szaftos, de persze ez ízlés dolga, bátran lehet hozzáadni. 🙂


Salátaágyon: egy egyszerűbb ízvilágú salátát készítettem a hamburger zöldségeivel, hiszen azt szerettem volna, hogy a gombán legyen a hangsúly. Csíkokra vágtam a római salátát, a lilahagymát pedig felaprítottam. Egy kevés citromos olíva olajjal meglocsoltam, majd ráhelyeztem a gombát.

Tipp: A maradék töltelék melegszendvicskrémként is fantasztikus. 🙂

Jó étvágyat! ❤️

Szeretettel,

Andi

0Távol a természettőlA család szentsége – ahogy én látom

Keresés

Legfrissebb tartalmak

  • A család szentsége – ahogy én látom
  • Ebédötlet hétvégére – Töltött óriás portobello
  • Távol a természettől
  • Karácsonyi keksz (gluténmentes & vegán)
  • Arab ízvilágú sült padlizsán
  • 108 Életmód Magazin Karácsonyi Lapszám – Vegán Karácsony és Receptek
  • Gyömbéres-citromos édesburgonya curry mungóbabbal
  • Novemberi Napsütötte Toszkána
  • Integráció – megélések és tapasztalatok
  • Rántott gomba tojás nélkül, jázmin rizzsel, vegán tartárral
  • 108.hu Életmód Magazin
  • Bounty Torta 🥥🍫
Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger Etter Andrea Vegán Sportoló & Gasztroblogger
Etter Andrea © 2020 | Minden jog fenntartva