Sziasztok! 🙂
Tegnap sikeresen levizsgáztam (🥳), így végre visszatértem a kedvenc színhelyemre, a konyhába. Óriás portobellót töltöttem, majd a család számára hamburger zsemlében tálaltam, én pedig saláta ágyon fogyasztottam. A képen látható zsemle nem vegán, de természetesen vegán péáruval is elkészíthető.
Hozzávalók:
4 db Chefgomba Óriás Portobello
4 dl vegán tejföl
200 g vegán sajt
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
1 tk só
Elkészítés:
Először a tölteléket készítem el. A sajtot lereszelem, összekeverem a tejföllel és a préselt fokhagymával. A petrezselymet felaprítom, azt is hozzáadom, végül sózom, és az egész krémet alaposan elkeverem. Hagyom összeérni az ízeket, amíg a gombákat előkészítem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra, alsó-felső sütés programon.
A gombák tönkjét eltávolítom, majd a fejeket megmosom, és szárazra törlöm. Megtöltöm a sajtos tejfölös krémmel, majd egy sütőpapírral bélelt sütőtálba helyezem őket. 25 perc alatt készre sütöm. (Sütőtől függően változhat a sütési idő.)
Ha hamburgerként tálalom: a zsemléket félbevágom, majd mindkét belső oldalát aranybarnára sütöm serpenyőben. Ezután ráhelyezek római salátát, a gombát, egy szelet lilahagymát, végül pedig a zsemle tetejét. Szószt nem tettem bele, mivel a gomba tölteléke önmagában elég szaftos, de persze ez ízlés dolga, bátran lehet hozzáadni. 🙂
Salátaágyon: egy egyszerűbb ízvilágú salátát készítettem a hamburger zöldségeivel, hiszen azt szerettem volna, hogy a gombán legyen a hangsúly. Csíkokra vágtam a római salátát, a lilahagymát pedig felaprítottam. Egy kevés citromos olíva olajjal meglocsoltam, majd ráhelyeztem a gombát.
Tipp: A maradék töltelék melegszendvicskrémként is fantasztikus. 🙂
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi