Sziasztok! Mostantól fogtok látni az oldalamon a vegán receptek mellett laktovegetáriánus recepteket is. A laktovegetáriánus ételek tejet és/vagy tejterméket tartalmaznak az állati eredetű összetevők közül. Számomra a sajtok azok, amiknél még nem jelez a szervezetem, vagy csak olyan mértékben, hogy megéri a fogyasztásuk az ízélmény miatt. Tejszínt, joghurtot, tejfölt, túrót és tejet továbbra sem fogyasztok (sajtot is elég ritkán), de nem zárom ki, hogy a jövőben ezeket az összetevőket is tartalmazni fogják a receptjeim.
A rövid bevezető után, íme a recept 🙂:
Spenótos-tejszínes gnocchi újhagymával
Hozzávalók:
500 g vegán gnocchi (tojásmentes)
125 g bébispenót
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml növényi tejszín
1 tk só
Bors ízlés szerint
2 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom, vékony szeletekre vágom, majd 2 evőkanál olíva olajon megdinsztelem. A spenótot megmosom, szárazra törlöm, majd csíkokra vágom. Hozzáadom a hagymákhoz, és körülbelül 2 percig fonnyasztom (kevergetem közben).
Eközben egy magas falú serpenyőbe 2 dl vizet és egy kanál olívaolajat öntök, felmelegítem, majd elkezdem főzni benne a gnocchit.
Visszatérek a spenóthoz, hozzáadom a tejszínt, majd alacsony lángon főzöm tovább.
Amikor a gnocchi alatt a víz majdnem teljesen elfőtt, leöntöm a tejszínes spenótos szósszal. Sózom, borsozom. Addig főzöm, amíg krémes állagú nem lesz. Ekkor megszórom 2 evőkanál parmezán sajttal. Elkeverem, majd tálalom.
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi