Pizza Bianca ai Funghi – vagyis Fehér Pizza Gombával
Hozzávalók a pizzatésztához (4 db kisebb pizza):
250 g 00 pizzaliszt
1/2 evőkanál só
7 g száraz élesztő
150 ml langyos víz
1 tk cukor
2 evőkanál olíva olaj
Hozzávalók a feltéthez:
3 ChefGomba Ördögszekér gomba
3 fej fokhagyma
2-3 evőkanál olíva olaj
Vegán vaj (feltét alá)
8 szelet sajt (nálam maasdamer, de lehet vegánnal is helyettesíteni)
Elkészítés:
A pizzatészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverem, az élesztőt felfuttatom cukros, langyos vízben. Hozzáadom az olajjal együtt a sós liszthez, majd összegyúrom, dagasztom, és legalább fél órán át, meleg helyen kelesztem.
A gombát megmosom, szárazra törlöm, majd fél centis szeletekre vágom. A fokhagymát szintén felszeletelem, majd a gomba- és fokhagymaszeleteket együtt, olívaolajon aranybarnára sütöm. A fokhagymára különösen ügyelni kell, hogy ne égjen le, mert akkor keserű lesz. Amikor elkészültek, sózom.
A pizzatésztát kinyújtom, megkenem vajjal, ráterítem a sajt szeleteket, majd a gombát és a fokhagymát.
200 fokon sütöm, 10-12 percig.
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi