Nos, ez az étel medvehagymás spagettinek indult. Egy konyhai baleset következtében viszont úgy alakult, hogy a medvehagyma már nem volt opció. Sajnos kapkodtam, túl forrón tettem a turmixba, szétrobbant. Csodával határos, hogy nem lettek égési sérüléseim, valójában nem is értem, hogy történt.
A tészta már főtt, a gomba már sült, szóval nagyon gyorsan kellett egy új szószt improvizálni. Volt itthon egy csokor friss petrezselyem, bevetettem. 🙂
Hozzávalók:
500 g ChefGomba barna csiperke
2 gerezd fokhagyma
500 g durum spagetti
1 csokor petrezselyem
1/2 citrom leve
1/2 teáskanál frissen őrölt feketebors
1 tk só
3 dl növényi tejszín
1 dl főzővíz (amiben a tészta főtt)
Opcionálisan: reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
A gombát megmosom, szárazra törlöm, majd 4 felé vágom. A fokhagymát megtisztítom, vékonyra szeletelem. Egy serpenyőben olíva olajat hevítek, és elkezdem sütni benne a gombát a fokhagymával (ügyelek rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert különben keserű lesz).
Vizet forralok a tésztának, sózom, és 2 perccel kevesebb ideig főzöm benne a tésztát, mint az előírt főzőideje. A szószban fogom befejezni.
Amíg a gomba és a tészta készülnek, elkészítem a szószt. A petrezselymet megmosom, szárait levágom, és 3 dl növényi tejszínnel együtt leturmixolom. Átöntöm egy magas falú serpenyőbe, hozzáadom a fél citrom levét, sózom és borsozom. Alacsony lángon elkezdem főzni. Leszűröm a tésztát, de a főzővízből 1 dl-t a szószhoz öntök. Ez azért fontos, mert a tésztából kifőtt keményítő segít a krémesítésben. A leszűrt tésztát néhány percig tovább főzöm a petrezselyemszószban, majd tálalom. Tetejére helyezem a sült csiperkét és egy kevés parmezánt.
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi