Magyarosan szeretem, tejföllel, fokhagymával, paprikával. Állagát tekintve krémesen. Ezt szeretném átadni Nektek is. Fogadjátok szeretettel. 🤍
Hozzávalók:
500 g csiperke gomba – ChefGomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
2 babérlevél
2 tk füstölt paprika
1 tk só
1 csipet durvára tört feketebors
1 pohár vegán tejföl
1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
A gombát megszabadítom a tönkjétől (ez elhagyható lépés), alaposan megmosom, majd szárazra törlöm. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, és a babérlevéllel együtt dinsztelem őket. Figyelem, hogy ne égjen meg. A gombafejeket 4 részre vágom, majd beleteszem azokat is a serpenyőbe. Hozzáadom a füstölt paprikát, elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyjra ellepje a gombát. Sózom, borsozom.
Amíg a gomba fő, habarást készítek. A teljes kiőrlésű lisztet elkeverem egy kevés vízzel, majd hozzáadom a vegán tejfölt, és azzal is csomómentesre keverem. Amint a gomba megfőtt, hőkiegyenlítéssel hozzáadom a habarást, és addig kevergetem alacsony lángon, amíg krémesen sűrűvé válik. Kiszedem a babérleveleket, majd basmati rizzsel tálalom.
Jó étvágyat! ❤️
Szeretettel,
Andi